dilluns, 17 de març del 2014

Comanda cap a Mallorca!

Aquesta vegada, Converse per partida doble! Ma mare em va demanar si li podia cosir dos parells de sabatetes Converse per a regalar a una amiga que prest ha de ser àvia de bessons, fillet i filleta. Aquesta comanda em va fer especial il·lusió perquè són bones amigues de tota la vida.
Tot d'una vaig tenir clar que en volia fer unes de rosa. Rosa i blanc va ser la combinació que vaig triar per a les primeres Converse que vaig cosir, ja fa més d'un any. Després n'he fet de vermelles, de blaves, i ara aquestes verdes. Llàstima que el fil en aquest to de verd està esgotat, perquè m'agrada molt però no el puc trobar enlloc! I mira que he recorregut merceries i merceries...
Queden divertides perquè no els falta detall, fins i tot duen l'estrella a cada costat.
Si algú s'anima a cosir-ne unes, trobareu el patró amb vídeo tutorial inclòs aquí, a la pàgina de Lanas y Ovillos. A jo al principi em va costar molt tenir clar com cosir la sola i sobretot la punta, perquè encara no estava acostumada a combinar barretes amb mitges barretes, augmentar... I per a fer la punta blanca has de cosir moltes barretes i anar-les acumulant al ganxet per a tancar-les totes de cop. Però amb un poc de pràctica (millor dit, amb bastanta pràctica) ara ja ho tenc per la mà!
Ma mare les va regalar dins aquesta capsa. La vaig trobar ben endevinada, queda tot combinat i a més té la mida perfecte! Ara, a esperar que els bessons neixin i que creixin un poc per a que les puguin lluïr ;)


14 comentaris:

  1. Que cuquetes, les trobo tan boniques! Si mai tingués xurumbeles, seria un regal que m'encantaria! Quina traça noia :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Tati!! Si un dia en tenc jo de xurumbeles trob que els en faré de tots els colors possibles jajaja

      Elimina
  2. T'han quedat xulísimes !!!! enhorabona

    ResponElimina
  3. Hola Francina!!!! Que idea mes xuli aquesta de ses.convers!!!!!!!!

    ResponElimina
  4. Quin tipus de fil empres per cosir aquestes converse? És que les trob precioses i vull provar de fer-ne unes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Esperança! Tant per a les converse com per als amigurumis i altres cosetes que cus amb ganxet solec emprar el fil "Anchor Style creativa fino". M'agrada perquè té cos, no és tan blan com la llana, i el fan en colors molt polits. I empr un ganxet de 1.75, tot i que per a aquest fil es recomana emprar-lo de 2.5. Així el teixit queda més tupit.

      Si t'animes a provar-ne de fer, m'agradaria molt veure com et queden! Segur que precioses :)

      Elimina
    2. Gràcies!
      Jo crec que empraré un ganxet de 2, perquè ja de sí es teixit em queda bastant tupit :) I quan les tengui fetes, no dubtis que te les mostraré (esperem que quedin presentables ;)

      Elimina
    3. Hola de nou, Francina!
      Aprofitant les vacances, he començat a fer les converse, i no faig més que provar i provar. De moment, he fet la sola, però és que trob que em queda molt petita. Amb el ganxet del 2.5 la sola medeix 7 cm, i ho he provat amb un del 3 i medeix 9 cm, però em queda "foradada" ;) I clar, no m'agrada. Em pots dir de quina mida et queda a tu la sola? (és que no crec que a la meva hi passi un peu d'un fillet, per petit que sigui)
      I moltes gràcies.

      Elimina
    4. Hola, Esperança, què contenta que estiguis fent unes converse! Les soles que faig jo medeixen exactament 8 cm, i van bé a nadons d'uns 3-4 mesos aprox... depèn de com siguin ells de petits. Quan neixen els van molt grosses. Per tant, si la teva fa 7 cm, tal vegada la poden dur ja de tot d'una, no sé a quin ritme els creixen els peuets ni quina mida solen fer en néixer ;)
      De res! Esper haver-te ajudat

      Elimina
    5. Ja les tenc acabades. T'he enviat un correu amb la foto.

      Gràcies per la teva ajuda

      Elimina
    6. De res Esperança, estic molt contenta que les hagis acabades!! T'han quedat espectaculars, s'enhorabona i visca es ganxet!! ;)

      Elimina
  5. Francina, gràcies, gràcies i gràcies. Em deixes més tranquil·la amb les mides, perquè veig que acabat de néixer o uns mesos després, el fillet les podrà dur!!! Quan les tengui llestes, te les mostraré.
    I gràcies de nou, m'ha estat molt útil la teva ajuda.

    ResponElimina

Gràcies per deixar un comentari!